Duurzaam ondernemen

5 tips om je bedrijf te verduurzamen

Verduurzamen

Tegenwoordig leven we in een samenleving waarbij het begrip en inmiddels de trend duurzaamheid onderhand de overhand gaat nemen. Iedereen hecht hier steeds meer waarde aan en je ziet dan ook om je heen steeds meer zaken veranderen ten behoeve van de duurzaamheid van de wereld. We willen allemaal dat de wereld nog even een tijdje meegaat en daar hebben we allemaal een eigen aandeel aan. Als je maar blijven leven zoals we voor een langere periode hebben gedaan en het duurzaamheidsideaal hier niet in meenemen en aan ons voorbij laten gaan is er niet te voorspellen hoelang het nog duurt tot de aarde op een gegeven moment zo is verwaarloosd dat we er niet meer kunnen leven. Als bedrijf wil je natuurlijk een goed imago en dat kan je onder andere bewerkstelligen door in deze trend mee te gaan en je bedrijf ook te verduurzamen. Zo ben je niet alleen maar goed bezig voor de wereld, maar straal je ook een positief beeld naar buiten uit, wat weer goed is voor je onderneming.

Hoe kan je het dit beste aanpakken?

Er zijn een aantal tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat het bedrijf ook duurzaam wordt gebruikt. Dat kan je onder andere doen door het inbouwen van momenten waarbij je investeringen gaat doen. Door allerlei investeringen in een keer te doen, zorg je voor een hele hoop aan bedrijfsprocessen die moeten gaan rollen en dat kost weer veel aan distributie (co2) et cetera. Mocht je bijvoorbeeld een oude ketel hebben, laat deze dan niet repareren, maar vervang deze. Ook zijn er diverse tools beschikbaar die je helpen met een duurzamer leven. Hiermee word je bijvoorbeeld geholpen om minder water te gebruiken, biologisch afbreekbaar papier te gebruiken, het plastic binnen de onderneming te verminderen en het licht minder lang te laten branden.

Subsidie voor verduurzaming

Omdat de overheid zelf ook graag ziet dat er door iedereen wordt gewerkt aan verduurzaming is het zaak voor hen om ook te stimuleren dat mensen dit gaan doen. Door middel van het geven van subsidies wanneer bedrijven of particulieren iets aan hun pand of bedrijfsprocessen toevoegen dat zorgt voor verduurzaming van de wereld, wordt dit gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan het SDE budget dat is opgesteld voor de aanleg van zonnepanelen, waarmee grootverbruikers worden gestimuleerd tot de aanzet van de panelen. Naast zonnepanelen zijn er meerdere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat alles op een veel duurzamere manier wordt georganiseerd. Hiervoor zijn investeringen nodig, maar welke grotendeels worden vergoed door de overheid of de gemeente.

Ook voor jou

Comments are closed.