Duurzaam ondernemen

Besteed minder tijd aan het ontwikkelen van systemen en producten

Persoon die laptop gebruikt

Je bent als organisatie voortdurend bezig met het optimaliseren van producten, systemen en processen. Aan de ene kant om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aan de andere kant om onnodig veel waste tegen te kunnen gaan. Zo nemen de kosten af, werk je efficiënter en houd je uiteindelijk meer over. Besteed minder tijd aan deze fase, door efficiënter samen te werken en diverse tools te gebruiken die werk uit handen kunnen nemen. Een voorbeeld van zo’n tool is 3D CAD software, waarmee je razendsnel 3D-modellen maakt van nieuw ontwikkelde producten. Ook Siemens Teamcenter is een voorbeeld van een tool die je helpt efficiënter te werken als team.

Samenwerken bij ontwikkeling van producten

Bij de ontwikkeling van een nieuw product zijn over het algemeen al snel drie à vier afdelingen van je bedrijf betrokken. Voorkom dat het product van de ene afdeling naar de andere afdeling verplaatst. Efficiënter is het wanneer de verschillende afdelingen met elkaar samenwerken tijdens het ontwerpproces. Agile werken, in plaats van de watervalmethode! Het gebruik van Siemens Teamcenter helpt je hierbij. Verschillende afdelingen kunnen aan hetzelfde product worden toegevoegd, om vanuit één plek te werken aan de ontwikkeling hiervan. Het bevordert niet alleen de samenwerking, maar zorgt bovenal voor een beter eindresultaat.

Nieuwe productontwerpen simuleren in 3D

Op het moment dat het proces rondom een nieuw productontwerp richting z’n einde loopt, kun je het product laten visualiseren in een 3D ontwerp. Eerder las je al dat het gebruik van 3D CAD software hierbij goed van pas komt. De tool laat je heel nauwkeurig zien hoe een door jouw team ontworpen product er straks uit komt te zien. Door een productontwerp in 3D te bekijken en hier vervolgens verschillende simulaties op los te laten, kom je sneller achter mogelijke fouten in het ontwerp. Het tijdig aanpassen van deze fouten kan veel tijd en geld besparen.

Agile werken is de toekomst

Het feit dat er steeds meer in multidisciplinaire teams gewerkt wordt is een eerste stap naar agile werken binnen organisaties. Werk in korte sprints om aanpassingen aan het productontwerp eenvoudig door te kunnen voeren. Laat gedurende het proces functionaliteiten weg, of voeg ze juist toe. Agile werken komt hierbij goed van pas! Bij de klassieke watervalmethode bleek het vaak bijzonder lastig te zijn om gedurende het proces aanpassingen aan een ontwerp door te voeren. De toepassing van agile werken is een proces wat moet slijten. Begin hier tijdig aan als organisatie!

Ook voor jou

Comments are closed.