Duurzaam ondernemen

Wat is beter tegen de warmte rolluiken of screens?

Shutters

Stel: je bent op zoek naar goede zonwering. Dan is het logisch dat je de beste keuze wilt maken voor jouw woning. Er zijn meerdere soorten zonwering om uit te kiezen: onder andere rolluiken en screens behoren tot je mogelijkheden. Deze twee opties lijken in de eerste instantie veel op elkaar. Wat is de beste keuze om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden? Hier vind je de belangrijkste informatie over beide opties en ontdek je wat de beste keuze is om warmte tegen te houden.

Dit moet je weten over rolluiken

Rolluiken worden gebruikt voor het afsluiten van een raam. Op deze manier ben je in staat om de warmte buiten de deur te houden. Rolluiken zijn horizontaal liggende lamellen die een krachtige bescherming vormen tegen warmte van de zon. De lamellen hebben een aluminium buitenlaag en vormen daardoor een sterke constructie. Een ruimte kan middels rolluiken volledig worden afgeschermd. De belangrijkste voordelen van rolluiken weten? Ontdek ze hier:

  • De zonwering van rolluiken is uitstekend. Je bent er zeker van dat je woning koel blijft
  • De isolatie van rolluiken is zeer goed: ze houden warmte in de zomer tegen en in de winter houden ze de warmte juist vast
  • Rolluiken werken naast isolerend ook inbraakwerend
  • Je kunt met rolluiken een woning verduisteren op ieder moment van de dag.

Hebben rolluiken ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat je hiermee een ruimte volledig afsluit, waardoor je geen zicht meer hebt van binnen naar buiten.

De belangrijkste informatie over screens

Screens zijn speciale schermen die je inzet om zo de zon uit een woning te weren. De constructie is hetzelfde als die van een rolluik. Aan beide zijden van een raam worden geleiders gemonteerd: hier glijdt het doek tussen van boven naar beneden. Screens zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, zowel standaard als met rits. Wat zijn de belangrijkste voordelen van screens? Dat lees je hier:

  • Screens filteren licht en warmte en zorgen voor zacht licht in huis
  • Met screens voorkom je inkijk en creëer je daarmee ook meer privacy. Vanuit huis kun je naar buiten kijken maar andersom kun je niet zomaar ergens naar binnen kijken.
  • Ritsscreens zijn zeer windvast en geven geen geluidsoverlast van geklapper omdat het doek niet goed vast zit.
  • Het is gemakkelijk om screens op maat aan te schaffen voor je woning.

Een mogelijk nadeel van screens zijn dat ze minder goed isoleren en dat ze daarnaast ook geen inbraakwerende eigenschappen hebben.  

Wat is de beste keuze bij warmte?

Bij warmte bieden rolluiken over het algemeen de betere preventie. Je kiest met rolluiken voor een koele woning tijdens warme zomerdagen. Wil je dat er nog wel wat licht naar binnen komt? Dan zijn screens mogelijk een betere oplossing. Je kunt gemakkelijk zonwering op maat bestellen en zo profiteren van alle voordelen!

Ook voor jou

Comments are closed.