Duurzaam ondernemen

Zo verminder je je CO2-uitstoot als ondernemer

CO2-uitstoot

Ook als bedrijf zal je moeten toegeven aan de duurzame wereld dat alsmaar groeit. Iedereen is er hard mee bezig om de wereld duurzamer te maken en er worden steeds meer uitvindingen gedaan en er vinden ook alsmaar innovaties plaats om deze processen te versnellen en te verbeteren. Je kunt als ondernemer dus niet achterblijven en zal ook een manier moeten vinden waardoor de co2 uitstoot wordt verminderd en je ook bijdraagt aan deze trend. Dit straalt ook weer goed uit naar bijvoorbeeld je klanten wanneer zij hoogte krijgen van jouw bijdrage aan een duurzamer bestaan. Maar hoe pak je dat dan aan? Waar moet je beginnen? Welke investeringen zijn zinvol om te doen, waar heb je budget voor en hoe wil je dit budget dan gaan inzetten? Er zijn hierin veel dingen mogelijk, maar daar heb je als ondernemer uiteraard altijd nog het laatste woord in.

De CO2-uitstoot moet zo snel mogelijk worden gereduceerd

Omdat de wereld steeds meer te maken krijgt met co2 uitstoten is het belangrijk dat dit aantal wordt gereduceerd. Het doel is om dit voor 2030 zoveel mogelijk te hebben teruggedrongen. Jij als ondernemer kan daar je steentje aan bijdragen. Maar hoe doe je dat dan? Dat kan je doen door middel van een aantal zaken. Bijvoorbeeld door het personeel op een duurzame manier te laten reizen. De mobiliteit van het personeel verduurzamen doe je door middel van het personeel op afstand laten werken, vergoeding geven voor het rijden in een elektrische auto of op een e-scooter. Ook kan je het stimuleren om het personeel samen te laten rijden bijvoorbeeld.

Bijdragen, hoe doe ik dat dan?

Een andere manier om de co2-uitstoot als ondernemer te reduceren, is door middel van het hebben van een duurzaam pand voor het bedrijf. Door hier lagere energiekosten te hebben draag je al bij aan een vermindering van de uitstoot. Je kunt ook een alternatieve wijze kiezen om stroom op te wekken, door middel van bijvoorbeeld het gebruik maken van zonnepanelen of door een groendak aan te laten leggen. Energie besparen is een van de grootste manieren waarop je hieraan kunt bijdragen en is ook een zeer gemakkelijke wijze. Naast deze wijze kan je ook nog op een duurzame manier produceren, door onder andere minder gebruik te maken van plastic en bijvoorbeeld juist karton dat goed afbreekbaar is te hanteren. Ook recycling van materialen is hierbij een zeer goede wijze.

Ook voor jou

Comments are closed.