Financieel

Boekhoudprogramma vergelijken

Boekhouden is voor weinige ondernemers een geliefde taak

Een van de dingen die horen bij het ondernemerschap en überhaupt bij het runnen van een bedrijf, is de boekhouding. De boekhouding is voor velen een noodzakelijk kwaad, maar meestal niet bepaald een hobby. Er zijn tegenwoordig tal van tools en softwareprogramma’s voor zowel kleine bedrijven als ook grotere ondernemingen die de boekhouding kunnen vergemakkelijken en deze een stuk behapbaarder maken. Je hoeft geen expert te zijn om de boekhouding te doen van een kleinere onderneming en met een online boekhoudprogramma heb je sowieso altijd het bedrijfsresultaat paraat en ben je ook nooit te laat met het doen van de jaarlijkse aangifte omtrent de inkomstenbelasting. Er zijn diverse programma’s te vinden en te downloaden. De wensen voor elke onderneming verschillen op dit gebied, dus het is goed om vooraf af te bedenken wat je precies zoekt in een boekhoudprogramma.

De boekhouding schiet er vooral bij veel ZZP’ers in uitvoerende beroepen vaak bij in

Er zijn veel ondernemingen waarbij de nadruk ligt op de uitvoer en de operatie en waarbij de boekhouding er nog weleens bij inschiet en nadat het harde werken is gedaan in de late avonden nog moet gebeuren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan ZZP-ers die werken als timmerman, schilder of in de bouw, maar ook de kleine horecaondernemingen die de hele dag met gasten bezig zijn hebben geen tijd om tussendoor nog de boekhouding te doen. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het doen van de administratie, is een online boekhoudprogramma vaak een uitkomst. In veel gevallen zijn deze programma’s al voorgeprogrammeerd en hoef je slechts enkele getallen en cijfers in te voeren om tot een overzicht te komen. Sommige mensen gebruiken Excel om de boekhouding te doen, maar fouten in formules met Excel zijn relatief snel gemaakt en wanneer je hier niet getraind in bent is dit een vrij complexe onderneming.

Online boekhoudprogramma’s bieden vele voordelen

Er zijn diverse aanbieders van online boekhoudprogramma’s online te vinden. Veel van deze aanbieders bieden de mogelijkheid om van verschillende onderdelen gebruik te maken in aparte modules. Voor veel ondernemers is dit zeer interessant, omdat je hiermee alleen betaalt voor de diensten waar je gebruik van maakt en geen onnodige kosten maak en de kosten zelf kan controleren. Veel online boekhoudprogramma’s bieden vaak ook nog een gratis uitprobeerperiode aan, waarmee je een beperkte periode zelf kan ondervinden of het programma goed bij jou en je bedrijf past, voordat je een contract afsluit en voor langere tijd en in zee gaat met een software aanbieder.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Financieel