Financieel

Hoe gaat het zakelijk leasen in zijn werk?

Auto lease

Het leasen van een auto kan je doen via een privé manier of via de zakelijke route. Dat hangt er geheel vanaf in hoeverre je via het werk een auto kunt gaan leasen. Tegenwoordig is het steeds makkelijker om het op die manier te doen. Je kunt veel kosten besparen en je hebt weinig omkijken naar bijvoorbeeld het onderhoud of eventuele reparaties die hiervoor nodig zijn. Voornamelijk bij ondernemers is deze manier van leasen ontzettend populair. Wel komen er een aantal dingen bij kijken waar je aan moet denken alvorens je hiermee aan de slag gaat. Er zijn een aantal dingen waar je dan namelijk wel rekening mee moet houden. Om hier een duidelijk overzicht van te geven worden al deze punten even aangestipt en op een rijtje gezet om zo beter een beeld te krijgen van alle zaken omtrent deze manier van leasen.

Hier moet je op letten bij zakelijk leasen

Het kiezen van de vorm van leasen is allereerst heel belangrijk wanneer je zakelijk leasen gaat gebruiken. Er zijn een aantal vormen van lease waar je voor kunt kiezen. De eerste vorm die er gekozen kan worden wordt ook wel ‘financial lease’ genoemd. Deze vorm van leasen wordt de auto helemaal je eigen eigendom. Het is een beetje vergelijkbaar met het aanvragen van een hypotheek, waarbij het huis wel je eigendom is, maar je dit dus niet direct afbetaald, simpelweg omdat het bedrag te groot is of je andere voordelen inziet van het leasen. Eigenlijk sluit je dus een huurcontract af voor de auto. In een aantal termijnen wordt de auto dan terugbetaald aan de maatschappij waarbij jij deze hebt geleased. Een andere vorm van leasen wordt ook wel ‘operational lease’ genoemd. Hierbij kan je een auto naar keuze helemaal gaan berijden voor een vast bedrag per maand. Alle kosten die hierbij behoren zijn hierbij inbegrepen. Daarnaast kan je ook nog voor ‘short- en occasion lease’ kiezen, maar vaker worden de eerder genoemde vormen gekozen.

Bijtelling

Naast het rekening houden met de leasevorm die je kiest, moet je bij zakelijk leasen ook letten op de bijtelling die je moet gaan betalen voor de auto. Wanneer je namelijk meer dan een aantal van 500 kilometers rijdt per jaar in de zakelijke lease, moet je een fiscale bijtelling gaan betalen. Dat kan niet altijd gunstig uitpakken, dus het is goed om ook hier aandacht aan te besteden.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Financieel