Financieel

Je financiële administratie uitbesteden

administratie

Aan de slag gaan met je zakelijke en financiële administratie is niet altijd even gemakkelijk. Je moet daarbij wel echt een goed beeld hebben van de organisatie en je dient er ook wel het een en ander aan tijd in te investeren, zodat je weet waar je als organisatie staat. Denk hierbij aan het opstellen van een balans aan het einde van het jaar, het doen van belastingaangiften ieder kwartaal en ieder jaar de aangifte voor de inkomstenbelasting, het bijhouden van inkomsten- en uitgaven, het opmaken van een resultatenrekening et cetera. Er dient hier veel tijd in geïnvesteerd te worden, maar als eigen ondernemer heb je die tijd helemaal niet. Je bent veel te druk bezig met ondernemen en de boekhouding schiet er daardoor een beetje bij in, of slokt zoveel tijd op dat je helemaal niet meer bezig kan zijn met datgeen waar je echt je plezier uithaalt.

Dit zijn de voordelen van een boekhouder

Het gebruik maken van een boekhouder is ontzettend handig. Ten eerste bespaar je er heel erg veel tijd mee. Zelf heb je dus je tijd wel beter te besteden en door dit uit te besteden aan een boekhouder wordt het een stuk gemakkelijker om je onderneming op een leuke manier te kunnen runnen. Daarnaast hoef je nooit meer te veel aan belasting te betalen. Dit is een pijnpuntje voor veel ondernemers, omdat er op deze manier een hoop geld wordt misgelopen. Als je namelijk de boekhouding niet goed bijhoudt, dan kan het zijn dat je het overzicht kwijtraakt en er daardoor belastingaangiften niet, niet goed of niet volledig worden ingevuld, waardoor je aan het einde van het jaar te veel belasting moet betalen of dat je zaken vergeet waar je nog belasting voor terug zou mogen krijgen. Je verliest hiermee liquide middelen en dat wordt door het inschakelen van een boekhouder voorkomen.

Geen boetes van de Fiscus

Een ander bijkomend voordeel van het inzetten van een boekhouder, is dat je hierdoor geen risico loopt op het krijgen van een boete. Als je namelijk je belastingaangiften niet op tijd indient, dan kan het zijn dat je van de Belastingdienst, ook wel de Fiscus genoemd, een boete krijgt. Iedere ondernemer is namelijk verplicht om omzet- en inkomstenbelasting te doen. Tenzij er gebruik wordt gemaakt van de kleine ondernemingsregeling. De boekhouder houdt hier een oogje voor in het zijl, zodat je niet voor verrassingen zal komen te staan en alles netjes wordt aangegeven en er dus geen boetes hoeven te worden betaald die onnodig zijn.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Financieel