Financieel

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening?

man met bril

Wanneer je een bedrijfspand aan het huren bent en je dit al voor een aantal jaren doet, dan kan het zijn dat je op een punt komt dat je toch liever het bedrijfspand gaat kopen. Uiteindelijk kan het een stuk voordeliger zijn wanneer je iets koopt dan wanneer je iets blijft huren. Zeker wanneer je hier voor een langere periode gebruik van maakt. Ook kan het zijn dat je wel al een bedrijfspand hebt gekocht en je hier nu een verbouwing aan wil gaan doen. Dat betekent dan dus dat je geld moet gaan investeren om te zorgen dat dit bedrijfspand weer helemaal aan jouw gestelde eisen voldoet. Een verbouwing, een aankoop en andere investeringen in het bedrijfsleven, intern of extern, vragen toch om een behoorlijk budget. Wellicht heb je dit wel allemaal op de plank liggen, maar de meeste ondernemers hebben het geld niet hapklaar liggen om ergens in te investeren. Daarom zijn er zakelijke leningen beschikbaar waar je gebruik van kunt maken. Dit helpt je dit te kunnen financieren.

Looptijd van de lening

Als je ervoor kiest om een zakelijke lening af te sluiten, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en dus op moet letten. Het is niet zomaar iets wat je gaat doen en het betreft vaak grote bedragen. Daarom zal je er hierbij goed op moeten letten dat je de juiste stappen zet en geen geld misloopt doordat je bijvoorbeeld niet goed bent ingelezen of geen weet hebt van hetgeen dat je gaat afsluiten. Daarom is het handig om een aantal tips op te volgen alvorens je dit gaat afsluiten. Het eerste onderdeel waar je voornamelijk behoed op moet zijn is de looptijd van de lening. Je wil natuurlijk niet een decennialang aan een lening vastzitten. Daarom is het goed om hier op te letten.

Het rentepercentage

Daarnaast is het goed om te kijken naar het percentage aan rente dat er op de lening wordt gevraagd. Dat verschilt per lening en kan (zeker met grote bedragen) een behoorlijk bedrag betreffen. Kijk niet alleen maar naar het rentepercentage, want je wil natuurlijk wel nog steeds een zakelijke lening afsluiten bij een betrouwbare kredietverstrekker, maar het is zeker iets wat je even in ogenschouw moet nemen, want de verschillen tussen verschillende kredietverstrekkers kan nogal groot zijn. Deze percentages zijn allemaal gewoon al op de website van deze zakelijke leningen te vinden om zo van tevoren hier al een keuze in te kunnen maken waarmee je in gesprek gaat.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Financieel