Financieel

Zakelijk lenen: zo werkt het

Pinapparaat

Groei je met je onderneming? Proficiat, dat is een mooi iets! Maar op een gegeven moment ontkom je er vaak niet meer aan: je hebt extra geld nodig. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die je hebt als ondernemer waar je aan moet denken voordat je een financiering gaat aanvragen. Want, geld lenen kost geld. Lees snel verder!

Wanneer heb je (tijdelijk) extra geld nodig?

Als je onderneming groeit, ontkom je er vaak niet aan. Je hebt extra geld nodig. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het moment dat je een grotere voorraad wilt aankopen vanwege modeseizoen, of omdat je een nieuw project wilt initiëren. Misschien wil je wel een online marketingcampagne opstarten. Allemaal redenen om extra geld aan te vragen. Welke vragen wil je jezelf voorafgaand stellen? De eerste belangrijke vraag is natuurlijk: Hoeveel geld heb ik nodig? Ook moet je jezelf afvragen of je een gedegen ondernemingsplan hebt. Je wilt natuurlijk weten dat het rendement dat je haalt uit je investering er ook voor zorgt dat je extra omzet en marge gaat behalen, omdat je de lening vermeerderd met rente moet terugbetalen. Kortom, het rendement dat je haalt op je investering moet wel hoger zijn dan de rente die je moet betalen. Zorg dat je dat in ieder geval meeneemt in je ondernemingsplan.

Welke mogelijkheden heb je als ondernemer?

Gelukkig heb je als ondernemer tal van mogelijkheden om aan geld te komen. We gaan er twee met je bespreken.

1. Lening met een vaste looptijd
Dit is een lening die je kunt aanvragen via de bank of via een alternatieve financier. Je hebt hierbij te maken met een vast bedrag, vast aflossingsschema en een vaste of een variabele rente. Momenteel zie je ook een opmars van de korte, zakelijke lening. Dit zijn leningen van een bedrag van €1000 tot €350.000, en aflossingsschema tussen de één en 36 maanden. Dit is een hele snelle manier om heel snel aan geld te kunnen komen, dus daarom zie je deze financieringsvorm ook steeds populairder worden.

2. Een doorlopend krediet
Bij een doorlopend krediet krijg je niet een bedrag zomaar op je rekening gestort, maar heb je de mogelijkheid om tot aan je kredietlijn op te nemen. Het grootste verschil hierbij is dat je alleen rente betaald over het bedrag dat je nodig hebt, oftewel het bedrag dat je dus hebt opgenomen.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Financieel