Marketing

SEO tips voor webshops: zo krijg je meer bezoekers!

Seo

Bedrijven hebben steeds meer te maken met de opkomst van de digitalisering in de wereld. Eigenlijk is een fysiek bedrijf niet meer voldoende en zo is het dus noodzakelijk om ook je producten en / of diensten via online platformen aan te bieden. Een webshop is hiervoor een ideale manier om de klanten te bereiken. Maar alleen het bouwen van een webshop brengt je niet direct bezoekers. Daar zit een heel technische achtergrond achter en daar dien je toch mee aan de slag te gaan wil je jouw doelgroep kunnen bereiken. Het bouwen van een website is ontzettend leuk en dat kan je geheel doen naar de wens van jouw doelgroep en het uitstralen van een goed imago, maar dat brengt je nog niet de leads die je wil hebben om hen door middel van je website om te zetten in klanten.

Wat is SEO en wat kan je ermee doen?

De term SEO, wat staat voor search engine optimization, bied je veel mogelijkheden als ondernemer om je website beter te laten bezoeken. Dat wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd en daarnaast website optimalisatie. Je kunt ervoor kiezen om hier een professional voor in te schakelen welke deze taken allemaal van je overneemt en door middel van bijvoorbeeld linkbuilding zorgt dat de zoekmachines worden geoptimaliseerd en je een hogere ranking krijgt in Google met het gebruik van een bepaald soort zoekwoorden. Ook kan je zelf al wat dingen doen om je website op een SEO manier in te richten.

Zoekwoorden gebruiken op de webshop

Door op je website gebruik te maken van bepaald soort zoekwoorden, is het voor Google gemakkelijker te herkennen wanneer een bezoeker van Google op zoek gaat naar het product of de dienst dat jij aanbiedt. Ben jij bijvoorbeeld een schilder in Almelo en iemand zoekt op Google naar ‘schilder Almelo’ wil je natuurlijk dat jij bovenaan in de zoekresultaten terecht komt. Door zelf vaker in je webteksten op jouw webshop het zoekwoord ‘schilder Almelo’ te laten terugkomen herkent Google dit en word je automatisch hoger in de ranking gezet wanneer er hiernaar wordt gezocht. Naast hier zelf aandacht aan te besteden tijdens het bouwen van de webshop is het zeker aan te raden om hier ook een expert voor in te schakelen die je kan helpen bij het geheel verbeteren van de zoekresultaten ten behoeve van jouw bedrijf met de juiste (meest conversie gerichte) zoekwoorden. Kijk vooral naar de mogelijkheden die er voor jou (en het budget) beschikbaar zijn.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Marketing