Overig

3 manieren om je bedrijf te beschermen

Bedrijf beveiliging

Bedrijfspanden vormen al jaren een populair doelwit onder inbrekers. Niet voor niets, want binnen bedrijfspanden zijn tal van waardevolle voorwerpen te vinden. Denk aan laptops, vaste computers, tablets en vergelijkbare elektronica. Op welke manier voorkom je dat je bedrijfspand doelwit wordt van een inbraak? Welke vormen van beveiliging zijn interessant voor bedrijfspanden? In dit artikel zetten we drie mogelijkheden voor je op een rijtje. Een combinatie van verschillende opties blijkt vaak de beste keuze te zijn in de bescherming van je pand.

#1: maak gebruik van een alarmsysteem

Een eerste stap in het verbeteren van de beveiliging van je bedrijf, is het gebruik van een alarmsysteem. Alarmsystemen schrikken inbrekers af. Dat geldt overigens niet alleen voor inbrekers die een inbraakpoging in een bedrijfspand doen. Ook inbrekers die woningen als hun doelwit nemen zullen worden afgeschrikt door een alarmsysteem. Je kunt zo’n systeem zelf ontwerpen. Combineer een bewegingssensor bijvoorbeeld met een toegangspoort. Als de toegangspoort wordt opengebroken, zal er een alarm geactiveerd worden.

#2: alternatief voor pepperspray voor medewerkers

In winkels volstaat een alarmsysteem niet. Inbrekers slaan hier geregeld op klaarlichte dag toe. Kies in zo’n geval voor een alternatief voor pepperspray. Het gebruik van pepperspray zelf is niet toegestaan, wanneer je niet werkzaam bent voor de politie. Een alternatief werkt vaak echter niet minder goed. Je koopt zo’n alternatief eenvoudig online. Diverse webwinkels bieden zo’n product aan. Het helpt medewerkers zichzelf te beschermen tegen een inbreker.

#3: beveiligingscamera’s in en buiten je pand

Een derde optie om de kans op een inbraak in je bedrijfspand te verkleinen, is het gebruik van beveiligingscamera’s. Je kunt deze beveiligingscamera’s zowel binnen, als buiten je pand gebruiken. Het schrikt inbrekers niet alleen af. Ook kan een beveiligingscamera de pakkans sterk vergroten na een inbraak. Iets wat ertoe leidt dat je de buitgemaakte spullen mogelijk snel weer terug hebt.

Inzetten op digitale veiligheid van je bedrijf

Voor ondernemers is het tegenwoordig niet alleen belangrijk de focus te leggen op de beveiliging van een fysiek winkelpand. Ook online vindt diefstal plaats. Denk bijvoorbeeld aan fraude, een hack in een systeem van je bedrijf, enzovoorts. Het maakt dat het steeds vaker noodzakelijk is om in te zetten op de digitale beveiliging van je organisatie. Wat doe jij momenteel al op dit gebied? Er valt online veel te lezen over de risico’s die je online loopt als organisatie. Vaak blijkt het lastig om hackers volledig buiten de deur te houden.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Overig