Overig

Alle voordelen van een VPS op een rij

VPS

Een VPS, wat is dat eigenlijk? Wij leggen het je uit. Als een site wordt gehost vindt dit plaats op een server. Je kunt met meerdere mensen tegelijk op een server zitten en dan heet dit “shared hosting”. Maar wat nou als jij je website wilt hosten zonder gestoord te worden door de buren? Dan wil je gebruikmaken van een Virtual Private Server. Hiermee zit jij alleen op een server zonder anderen mensen, maar dit is niet het enige voordeel van een VPS.

Het meegroeien van je server

Bij het gebruiken van een VPS sluit je een flexibel contract af. Een flexibel contract voor een VPS houdt in dat je zelf bepaalt of je opschaalt en de capaciteit van een server vergroot en wanneer je dit doet. Als je een capaciteitsprobleem hebt en geen gebruikmaakt van een VPS moet je een ander abonnement afsluiten of veranderen van hostingbedrijf. Dit opnieuw uitzoeken kost veel tijd; dit is tijd die je ook aan andere werkzaamheden had kunnen besteden. Tevens loop je als de capaciteit vol is klanten mis. Gelukkig is het voordeel van een VPS dat deze meegroeit. Zo bespaar je tijd, maar ook geld.

Ongestoord hosten

Doordat je bij shared hosting gebruiktmaakt van een server met meerdere mensen heb je meer kans op onderbrekingen van anderen. Krijgt een website van een van je “buren” opeens heel veel verkeer binnen, dan kan jouw eigen website hier hinder van ondervinden. Met een VPS heb je een afgezonderd stukje server in handen waarop geen een andere gebruiker van de server invloed op kan uitoefenen. Dit is fijn want zo blijft jouw website altijd hetzelfde presteren, ongeacht hoe druk het is bij anderen. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan.

Het zelf kiezen van een besturingsysteem

Bij de meeste vormen van hosting zoals shared hosting ben je afhankelijk van het besturingssysteem dat de provider van de hostingservice kiest. Bij het gebruiken van een VPS bepaal je zelf welk besturingssysteem je kiest. Misschien maakt je dit niet heel veel uit, maar het overstappen van besturingssystemen kan lastig zijn. Zie het als de interface van een merk zoals Apple of Samsung. Tussen deze 2 merken zit een wereld van verschil. Het liefst blijf je gebruikmaken van het merk waar jij de meeste ervaring mee hebt. Tenzij je een ander controle geeft over jouw VPS, dan is dit minder van belang.

De touwtjes in eigen handen hebben

Voor het kiezen van VPS zijn er 2 opties. Je kunt namelijk zelf een server beheren of je geeft dit uit handen. Voor mensen die de juiste expertise hebben en weten wat ze doen is het fijn om zelf beslissingen en taken te kunnen uitvoeren. Dit bespaart namelijk geld, het nadeel hiervan is wel dat het tijd kost. Je moet je dus afvragen hoeveel je tijd waard is. Gelukkig hoef je dit jezelf niet af tevragen bij een managed VPS. Hier wordt alles voor je gedaan. Of je dus nu iemand bent met veel expertise of weinig, iedereen kan gebruikmaken van een VPS.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Overig