Overig

Hier let je op bij het kiezen van een domeinnaam

Laptop en notities

Wanneer je een bedrijf gaat starten kan je bijna niet meer zonder een website. Tegenwoordig wordt alles via online kanalen gedaan en daar kan je niet meer op blijven achterlopen. Door middel van het gebruiken van een website kan je immers ook je klanten meer informatie geven over jouw bedrijf en de producten en / of de diensten die je aanbiedt. Ook zorgt een website ervoor dat je de doelgroep die je hebt beter kunt bereiken en dat je hen ook een aankoop laat doen. Je moet hiervoor wel een goede domeinnaam kiezen. Dat is belangrijk omdat je natuurlijk wel wilt dat de bezoekers het snel kunnen vinden en geen moeite hebben met het intypen van de naam. Er zijn een aantal dingen waar je dus op moet letten wanneer je een domeinnaam gaat kiezen. Deze worden allemaal voor je op een rijtje gezet, zodat het duidelijker is wat je moet doen wanneer je nog in dit proces aan de gang bent.

Tips voor het kiezen van een domeinnaam

Wat moet je doen als je een domeinnaam gaat kiezen? Het eerste waar je rekening mee moet houden is dat deze niet te lang is. Mensen hebben een hekel aan iets wat te lang is en willen binnen een paar tikken op hun scherm op een website terecht komen. Houd het dus kort. Om dezelfde reden is het belangrijk om de eenvoud erin te houden. Denk dus niet te moeilijk en maak geen moeilijke woorden combinaties. Zorg dat het kort en krachtig en duidelijk is, zodat het snel kan worden ingevuld door de mensen die hiernaar op zoek zijn. Naast dat het kort en krachtig moet zijn, wil je natuurlijk wel opvallen met je domeinnaam. Daarom is het goed om hier goed over na te denken en eventueel hier een brainstormsessie over te houden. Wellicht heb je al een toffe naam in gedachte, maar laat je gedachte hier nog even over gaan, want het is een belangrijke beslissing die je gaat nemen!

SEO-proof

Nu heb je een toffe, unieke, korte en eenvoudige naam gekozen, maar is deze ook SEO-proof? Herkent Google de naam en zorgt de zoekmachine ervoor dat de bezoekers ook daadwerkelijk op jouw website terecht komen? Dat betekent dat je bijvoorbeeld een belangrijke zoekterm in de domeinnaam kunt laten terugkomen om te zorgen dat de optimalisatie van de zoekmachine gemakkelijker wordt. Daarnaast moet je ook specifiek zijn. Draai er niet omheen, maar geef in deze naam duidelijk aan wat je de klant te bieden hebt of waar je merk voor staat.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Overig