Overig

Tijdens de coronacrisis op een effectieve wijze werken, hoe doe je dat?

Werken tijdens Corona

‘Werk effectief tijdens corona’, is een zin die je vaak voorbij hoort komen, maar hoe ga je dat dan aanpakken? Misschien zit je in een woning waar je geen ruimte hebt waar je rustig kunt werken, lopen er kinderen om je heen of merk je dat je minder gemotiveerd bent nu je niet een team gevoel hebt. Iedereen heeft een andere kijk op de situatie en dat is ook hartstikke logisch. Iedereen ervaart het weer anders, maar voor niemand is het leuk om in deze situatie te verkeren. Door middel van een aantal tips lukt het jou wel om door deze crisisperiode heen te komen en zorg je er ook nog eens voor dat het werk datje moet uitvoeren ook echt kan gebeuren en dan ook nog eens op een effectieve wijze! Iedereen wil het werk natuurlijk gewoon afkrijgen en veel mensen zien deze periode juist als iets negatiefs, maar probeer het eens om te zetten in iets positiefs. Je zult merken dat het allemaal een stuk beter met je gaat en het werk op een effectieve en efficiënte wijze kan worden uitgevoerd, juist in deze tijd waarin je veel vanuit huis moet werken.

Hoe werk je dan zo effectief tijdens Corona?

Het belangrijkste is het zorgen voor een ruimte waar je ongestoord aan het werk kan gaan. Dat is natuurlijk helemaal van belang wanneer je een video call hebt met een aantal anderen waarbij je elkaar goed moet kunnen verstaan en niet moet worden afgeleid door anderen, maar daarnaast is dit uiteraard ook gewoon heel erg belangrijk wanneer je aan de slag gaat met je dagelijkse werkzaamheden, zoals het wegwerken van je e-mails en alle andere taken die je te doen hebt. Naast een goede en rustige ruimte is de manier van de indeling van de ruimte ook erg belangrijk. Allereerst is het erg noodzakelijk dat je een bureau hebt die een goede hoogte heeft en daarnaast een stoel hebt die goed is voor de houding tijdens het zitten.

Tijd verdelen

Omdat je tijdens deze crisis veel in calls zit en niet meer even een praatje maakt in de keuken of buiten een rondje loopt met een collega in de lunchpauze is het noodzakelijk dat je wanneer je de gehele tijd achter je bureau zit een goede zithouding aanneemt. Een goede bureaustoel kan hierbij goed helpen en daarnaast kan je ook kiezen voor een zit- en staand bureau waardoor je het zitten en staan goed met elkaar kunt afwisselen. Ook is het verstandig om de tijd die je hebt te verdelen in verschillende blokken. Ga tussendoor bijvoorbeeld even een rondje wandelen om je hoofd leeg te maken en verdeel je tijd goed.

Ook voor jou

Comments are closed.

Meer in:Overig