Personeel & Organisatie

5 tips om je personeel tevreden te houden

Tevreden personeel

Wanneer je een bedrijf hebt is het belangrijk dat er een algehele positieve sfeer op de bedrijfsvloer hangt. Het is niet altijd gezegd dat hard werken ook de enige manier is om te zorgen voor succes, maar het wordt steeds vaker een behoorlijk belangrijk punt binnen een onderneming dat er waarde wordt gehecht aan het contact tussen mensen en de manier van werken onderling. Om te zorgen dat het personeel tevreden wordt gehouden en daardoor meer motivatie heeft om voor jou goed te gaan werken en zich compleet hiervoor in te zetten, is het belangrijk dat je een aantal tips in je achterhoofd houdt en meeneemt in alle stappen die je zet als leider, manager of als eigenaar van een bedrijf.

Welke tips kan je dan het beste opvolgen?

Om hier een beter beeld van te krijgen zijn er een aantal tips opgesteld die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat het personeel alsmaar in een tevreden positie blijft zitten. Tevreden personeel zorgt voor motivatie, efficiëntie en dat is een goede manier om een bedrijf gezond te houden. De personeel is immers de motor waar je op moet draaien. Zonder hen ben je nergens en dat is belangrijk om te onthouden. De eerste tip die kan worden gegeven is dat het belangrijk is dat de medewerkers erkenning krijgen voor het werk dat er wordt verricht. Dit is het belangrijkste punt, omdat de medewerkers ook mensen zijn en behoefte hebben aan erkenning van de baas. Wanneer zij het werk goed doen, is het heel gemakkelijk om daar even een complimentje over te geven en het brengt je vervolgens een heleboel. Wanneer zij zich namelijk gehoord en gezien voelen gaan ze net weer even wat harder werken om nogmaals dit te horen en zo kom je terecht in een vicieuze cirkel.

Gezondheid van het personeel stimuleren

Ook is het naast het geven van erkenning aan het personeel belangrijk om hen te stimuleren met betrekking tot de gezondheid. Dit zorgt er ook voor dat er productiever wordt gewerkt en er dus meer resultaten binnen een kortere periode zullen worden behaald. Dit kan je bijvoorbeeld doen door in de kantine een gezonde lunch aan hen aan te bieden in de vorm van een salade of gezonde broodjes in plaats van een vette hap. Daarnaast is de trend gezondheid steeds meer in opkomst en is de behoefte daaraan ook enorm gegroeid in de afgelopen jaren.

Ook voor jou

Comments are closed.