Personeel & Organisatie

Lastig om leiding te geven vanuit huis? Met deze tips maak je het jezelf gemakkelijker.

Leiderschap

Tegenwoordig is het steeds meer de nieuwe norm om vanuit huis de werkzaamheden te verrichten. Dat geldt niet alleen maar voor de medewerkers van een bedrijf die bijvoorbeeld een functie hebben binnen een team, maar ook voor de managers die deze teams besturen. Omdat je normaal te maken hebt met intermenselijk contact is het gemakkelijker om als een leider een team aan te sturen en bijvoorbeeld door middel van fysiek contact, fysieke aanwezigheid en een kort grapje tussendoor een teamspirit te creëren is het juist lastiger om dit nu te doen via de digitale wereld. Er zitten ook veel voordelen aan deze manier van werken, maar voor leiders is het nog wel een lastig onderwerp en daarom is het handig om je als leider te verdiepen in een aantal tips die je kunt opvolgen om ervoor te zorgen dat dit allemaal op een zeer goede manier kan verlopen en je het werk dus nog steeds prima kan blijven doen.

Een grote uitdaging; kalm blijven in tijden van stress

Het zorgen dat de medewerkers allemaal gemotiveerd blijven en productief blijven werken is waarschijnlijk de grootste uitdaging die je te wachten staat. Het jezelf gemakkelijker maken kan je doen aan de hand van een aantal tips die hiervoor zijn opgesteld en worden gegeven aan leiders die hier mee te maken hebben. Het belangrijkste is om kalm te blijven. Wanneer je zelf gaat stressen en gehaast gaat werken, straal je dit ook weer af op het personeel en dat komt het werk allemaal niet ten goede. Door zelf ook kalm en rustig te blijven, zal je dit ook uitstralen aan de werknemers die je leiding geeft en dat zorgt er dan weer voor dat zij dat voorbeeld van je overnemen en zich ook op die manier gaan gedragen.

Communiceren is het sleutelwoord

Naast deze bovenstaande tip is een andere tip ook erg handig om mee te nemen om het jezelf gemakkelijker te maken wanneer je vanuit huis leiding aan het geven bent. Dat betekent dat je naast de rust die je bewaart ook benaderbaar moet blijven voor het personeel en voornamelijk je eigen team aan mensen die je aanstuurt. Ze moeten wel gewoon vragen aan je kunnen stellen en in connectie met je blijven staan. Wanneer je bijvoorbeeld niet goed te bereiken bent of je reageert anders dan wanneer je fysiek op de werkvloer bent, heeft dat een negatief effect op het werk dat er vervolgens weer zal worden uitgevoerd. Zorg er dus voor dat je goed blijft communiceren en zoek de momenten op waarbij je hen bij elkaar kunt brengen.

Ook voor jou

Comments are closed.