Personeel & Organisatie

Payroll versus detachering, wat is het verschil?

Werknemers aan tafel

Je bent ondernemer en bent van plan (tijdelijk) nieuwe werknemers aan te nemen. Nu kun je dit via een payrollorganisatie doen, of via een detacheringsbureau. Ik hoor je denken; wat is eigenlijk het verschil tussen de twee? Wat is de beste keuze voor mijn bedrijf? In dit blog leggen we het je uit.

Wat is detachering en payroll?

Hieronder leggen we je precies uit wat het verschil is tussen payroll en detachering.

Detachering

Als je op zoek bent naar nieuwe werknemers kun je dit met twee manieren doen. Kies je ervoor om een detacheringsbureau in te huren? Dan kun je als werkgever, werknemers via dit bureau aannemen voor een onbepaalde of bepaalde tijd. Veel van deze detacheringsbureaus zijn gespecialiseerd in een bepaalde richting. Denk hierbij aan specialiteiten in de zorg of marketing. Dat zorgt ervoor dat de werknemers die via detacheringsbureaus worden ingehuurd, vaak hoogopgeleid zijn.

Je kan er immers ook voor kiezen om een uitzendbureau in te huren. Hier kies je voor als je als werkgever, werknemers nodig hebt voor tijdelijke praktische werkzaamheden. Een uitzendbureau beschikt over een database van verschillende uitzendkrachten die aan jouw bedrijf worden voorgesteld. Als je vervolgens geen extra werknemer meer nodig hebt, kan de overeenkomst ook weer snel beëindigd worden.

Payroll

Bij payroll gaat dit toch wel een tikkeltje anders. Een payrollorganisatie is op dit gebied niet verantwoordelijk voor de werving van (tijdelijke) werknemers. Wel nemen zij de rest van de werkzaamheden rondom de salarisadministratie uit handen, van alle juridische zaken tot de maandelijkse salarisuitbetaling. Jouw werknemers komen dan op de loonlijst van de payrollorganisatie te staan. Dit betekent ook dat de payrollorganisatie voor de in- en uitdiensttreding verantwoordelijk is.

Wat is het verschil?

Het verschil zit hem dus echt in de soort dienst. Ben je opzoek naar een hoogopgeleide werknemer gespecialiseerd in een bepaalde branche? Dan kun je ervoor kiezen een detacheringsbureau in te huren. De werknemer die via een detacheringsbureau bij jou komt werken, beschikt dan niet over een uitzendbeding. Dit gebeurt alleen als je iemand via een uitzendbureau inhuurt. Mocht er ineens minder werk zijn? Dan kan de overeenkomst niet zomaar stop worden gezet. Dit kan wel als je iemand inhuurt via een uitzendbureau.

Een payrollorganisatie helpt je dus niet met de werving van nieuwe werknemers. Kort samengevat neemt de payrollorganisatie de werkgeversrisico’s en de uitbetaling op zich. Het enige wat deze bureaus en organisaties met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal verantwoordelijk zijn voor de uitbetaling. Dit komt omdat zij de overeenkomsten van je werknemers hebben. Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig geraakt naar payroll of heb je hulp nodig bij de salarisadministratie? Payroll Select helpt je graag hiermee! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook voor jou

Comments are closed.