Personeel & Organisatie

Vast mobiel integratie: zakelijk nummer doorschakelen naar mobiel

In deze tijd is bereikbaarheid heel belangrijk. Klanten willen direct een antwoord op hun vraag en haken al snel af op het moment dat een bedrijf niet bereikbaar is, zeker tijdens kantooruren. Het is immers zeer gemakkelijk geworden om het telefoonnummer van een ander bedrijf te vinden waar de telefoon wellicht wel direct wordt opgenomen.

Hoe zorg je ervoor dat klanten je altijd kunnen bereiken?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat (potentiële) klanten je altijd kunnen bereiken. Op die manier voorkom je dat mensen afhaken, of een ander bedrijf bellen, terwijl jij juist de beste keuze bent. We noemen hieronder wat je kunt doen om een zakelijk telefoonnummer op mobiel te bemachtigen en zodoende je bereikbaarheid te vergroten.

Zakelijk nummer

De meeste bedrijven kiezen voor een vast zakelijk nummer. In veel gevallen is het mogelijk om enige invloed uit te oefenen op het nummer, waardoor je een gemakkelijk te onthouden getal kunt kiezen.

Vaak is dit nummer echter verbonden aan een bepaalde locatie, bijvoorbeeld je kantoor of bedrijf. Maar wat als je daar niet bent en er is niemand beschikbaar om de telefoon op te nemen? Het gebeurt immers maar al te vaak dat je op weg naar of al bij een klant bent om iets te bespreken. Andere oorzaken waarom de zakelijke telefoon op het bedrijf niet kan worden opgenomen variëren van het kopen van materialen tot het bezig zijn in de werkplaats en alles daar tussenin.

Doorschakelen

Op het moment dat er tijdens kantooruren fysiek niemand aanwezig is in de buurt van de telefoon kun je deze doorschakelen. Bijvoorbeeld naar je eigen mobiel d.m.v. vast mobiel integratie. Zo kun je waar je ook bent je zakelijke telefoontjes aannemen.

Het kan ook zijn dat jouw bedrijf bereikbaar moet zijn buiten kantooruren. Ook dan is de optie om je zakelijke nummer door te schakelen naar een mobiel. Dat kan je eigen mobiel zijn, maar ook die van een van je werknemers die op dat moment dienst heeft.

Er zijn diverse opties om dit te doen afhankelijk van je provider. Sommige providers bieden de service om een muziekje af te spelen terwijl het gesprek doorverbonden wordt. Ook is het in bepaalde gevallen mogelijk, zoals bijv. bij Belfabriek, om een ander belsignaal in te stellen voor gesprekken die worden doorgeschakeld vanaf je zakelijke nummer.

Conclusie

Het doorschakelen van een zakelijk nummer naar een mobiel is een goede optie als er niet altijd iemand aanwezig is in de buurt van je zakelijke telefoon. Door de inkomende gesprekken door te schakelen loop je geen klanten meer mis en voorkom je ergernis bij (nieuwe) klanten omdat je niet opneemt.

Ook voor jou

Comments are closed.