Personeel & Organisatie

Veilig online werken: zo bescherm je jezelf tegen cybercriminelen

Cyber veiligheid

Het begrip ZZ’per staat nog niet lang in de woordenboeken. Steeds vaker kiezen mensen ervoor online te werken of deels online te werken. Met de komst van het internet is de keuze en vraag hiernaar steeds groter. Hoe groter jouw bedrijf wordt en hoe meer mensen hierbij komen kijken, hoe groter de risico’s. Hoe bescherm je je echter tegen de gevolgen?

Wat is cybercriminaliteit?

Wanneer iemand in jouw digitale gegevens breekt en hier vervolgens misbruik van maakt door jouw gegevens of financiën te stelen, noemen we dit cybercriminaliteit. Hierbij kun je denken aan het stelen van jouw identiteit, maar het kan ook uitlopen tot het stelen van geld of het hacken van jouw accounts, met grote gevolgen achteraf.

Hoe bescherm ik mijzelf hiertegen?

Er zijn verschillende manieren om dit soort fraude or criminaliteit tegen te gaan. Een voorbeeld hiervan is het nemen van een cyberverzekering. Een aanbieder hierin is bijvoorbeeld de Aon cyberverzekering. Verzekeringen dekken over het algemeen verschillende soorten gevolgen en kijken hierbij vooraf ook wat voor soort risico’s jouw soort bedrijf het snelste loopt. Uiteraard is het voorkomen hierin het allerbelangrijkste, maar wanneer er wel ondersteuning nodig is, kun jij hierbij denken aan hulp bij netwerkaansprakelijkheid, media-aansprakelijkheid, telefoonfraude of een deel bedrijfschade als gevolg van datalekken of hackers.

Gebeurt dit soort criminaliteit vaak?

Helaas gebeuren dit soort dingen steeds vaker online, zeker met de groei van social media. Hoewel er ook steeds meer tools bestaan om jezelf te beschermen, is dit niet altijd genoeg. Volgens onderzoek te vinden op Cyberverzekeringen.nl wordt er elke 11 seconde een cyberaanval gepleegd en is het grootste deel, lees ruim 43% gericht op kleine startende bedrijven. Het laatste wat jij wilt is jouw nieuwe online job kwijtraken aan de gevolgen van cybercriminaliteit. Wees dus extra verstandig en sluit een verzekering af.

Hoewel er naast de Aon cyberverzekering nog veel meer soorten verzekeringen zijn, is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om alle aanbieders te vergelijken en hierbij ook te kijken wat het beste bij jouw bedrijf en wensen past. Zo hoef jij niet zelf op avontuur en heb je sneller wat je wilt.

Ook voor jou

Comments are closed.