Personeel & Organisatie

Wat zijn de optimale werkomstandigheden bij een bedrijf?

Vergaderen

Binnen een bedrijf is het belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Dat betekent dat iedereen met een lach op zijn of haar gezicht naar het werk moet gaan en met datzelfde gezicht de plaats na een werkdag weer moet verlaten. Lang niet iedere werkgever slaagt erin om dit doel te behalen en investeert hier ook niet bewust in. Dat is eigenlijk zonde en een gemiste kans, want het personeel moet ervoor zorgen dat het bedrijf groeit en successen behaald en juist door hen te stimuleren en hen te plaatsen binnen een bedrijfsvoering met de optimale werkomstandigheden wordt dit vergroot en worden daarmee de successen van het bedrijf ook verbeterd. Een van de belangrijkste zaken waar je je over moet bekommeren als werkgever is de vitaliteit van de werknemers. Dat betekent dat zij zich fit moeten voelen en zich gezond moeten voelen. Daar hebben zij natuurlijk zelf een groot aandeel aan, maar als werkgever kan je hier natuurlijk zelf ook wat aan bijdragen.

Vitaliteit van de werknemers

De gezondheid van de werknemers kan je als werkgever onder andere stimuleren door alleen maar gezonde keuzes aan te bieden in de bedrijfskantine. Je kunt bijvoorbeeld korting geven op een abonnement bij de sportschool of je kunt zelf een ruimte bieden waar het personeel voor- of na werktijd aan de slag kan gaan. Ook kan je bijvoorbeeld stimuleren om het personeel een wandeling te laten maken tijdens hun pauze door hen wat meer tijd te geven. Naast deze vitaliteit is het ook belangrijk dat het personeel geen lichamelijke klachten krijgt door het werk dat er wordt uitgevoerd. Denk hierbij aan het verbeteren van de werkplekken, door bijvoorbeeld zit- en staande bureaus aan te schaffen, goede bureaustoelen neer te zetten en in bijvoorbeeld vrachtwagens of andere bedrijfsauto’s aandacht te besteden aan goede stoelen met een juiste rugleuning.

Personeel is belangrijk

Daarnaast is het ook erg belangrijk om te zorgen dat de taken binnen een bedrijf onder de medewerkers wordt gerouleerd. Dat betreft dan standaardtaken die iedereen op zich zou kunnen nemen. Door middel van het aanbieden van afwisselend werk is het voor de werknemers leuker om het werk te blijven doen, waardoor iedereen het met motivatie uitvoert en er niet met de pet naar gaat gooien. Zorg ervoor dat je de wensen en behoefte van het personeel ook goed in kaart brengt om hierop in te spelen. Niet alleen de klant, maar ook het personeel is belangrijk om aandacht aan te besteden.

Ook voor jou

Comments are closed.