Personeel & Organisatie

Werken en studeren tijdens Corona

Studeerkamer

De afgelopen tijd zijn we wereldwijd door een corona-rollercoaster gegaan. Dingen die niemand ooit voor ogen zag, werden werkelijkheid. De scholen zijn gesloten en iedereen moest massaal thuiswerken. Dit heeft ontzettend veel impact gehad op de studie, het werk, sociaal leven en geestelijke toestand. Iedereen heeft zich aan de situatie moeten aanpassen en geduld is op de proef gesteld. En eindelijk, na een jaar, kunnen we zeggen dat er licht is aan het einde van de tunnel. In dit artikel blikken we terug hoe het afgelopen jaar is verlopen voor studenten en werkenden.

Studeren tijdens corona

Wellicht was jij een van de studenten die tot kort geleden nog nooit een fysiek college heeft mogen volgen. Alles heeft het afgelopen jaar online plaatsgevonden. Zelfs voor wat meer toepasbare opleidingen zoals de pabo opleiding of de sportopleiding werd geen uitzondering gemaakt. Naast dat dit natuurlijk totaal niet is wat we willen, is er ook een positieve keerzijde aan dit verhaal. Zo hebben we in korte tijd geleerd om massaal online te werken. Denken in oplossingen zoals online colleges en tentamens hebben er toch voor kunnen zorgen dat er zo min mogelijk achterstand is ontstaan. Echter is het natuurlijk weer erg fijn om de deur uit te kunnen en je klasgenoten te zien, fysiek vragen te kunnen stellen en (stiekem) een beetje te kunnen kletsen. 

Afstuderen gedurende de pandemie

Naast dat alle mbo, wo en hbo opleidingen online zijn voorgezet, gaat het afstuderen ook door. Wellicht heb jij afgelopen jaar wel je diploma gehaald waar je een aantal jaar hard voor hebt gewerkt. Helaas was er geen diploma uitreiking, noch een slagingsfeest. Ook een baan vinden gedurende de pandemie was erg lastig. Veel mensen raakte juist hun banen kwijt en dit zorgde voor veel werkeloosheid. Jij als net afgestudeerde had hier dus zeker een lastige opgave. We hopen dat je iets hebt kunnen vinden wat bij je past en dat je binnenkort weer naar kantoor mag!

Thuiswerken

Dit woord, net als Corona, kunnen we eigenlijk niet meer horen. Dit was ‘het nieuwe normaal’ van het afgelopen jaar. Massaal werden kamers omgetoverd tot thuiskantoor en werd er veel van ons gevraagd. Proberen te werken met een kleuter in een huis, of 24 uur per dag op de lip van jouw partner of huisgenoot. Dit zorgde voor veel frustratie en een gevoel van onmacht. De emoties liepen hoog op en we konden massaal niet wachten op versoepelingen. Nu kunnen we gelukkig terugkijken op deze periode, dus hopelijk geniet je nu toch een beetje van jouw dagje op kantoor!

Ook voor jou

Comments are closed.